Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

 

 

WTOREK

 

 

ŚRODA

 

 

CZWARTEK

 

 

 

PIĄTEK

 

 

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

07.06.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, serek kanapkowy naturalny, ogórek kiszony, paluszki z ogórka świeżego, mleko (alergeny 1,6,7)   

 OBIAD

 

zupa brokułowa,

gulasz węgierski, kasza jęczmienna na sypko, ogórek kiszony, sok (alergeny 1,6,7,9)

 PODWIECZOREK

 jabłko

 

WTOREK

08.07.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa barszcz biały,

kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą na ciepło, sok 

(alergeny 1,3,6,7,9)

 PODWIECZOREK

banan, ciastko zbożowe (alergeny 1,5,8)

 

ŚRODA

09.07.2025

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek kiszony, paluszki z ogórka świeżego, kiełbaski z szynki na ciepło, herbata malinowa (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa jarzynowa,

pierogi z truskawkami polane sosem jogurtowo-miodowym, sok (alergeny 1,6,7,9)

 PODWIECZOREK

drożdżówka -wypiek własny (alergeny 1,3,7)

 

CZWARTEK

10.07.2025

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, ogórek świeży, paluszki z marchewki, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa z soczewicy czerwonej z warzywami,

bitki ze schabu duszone w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, sok (alergeny 1,6,7,9)

PODWIECZOREK

jogurt owocowy (alergeny 7)

 

PIĄTEK

11.07.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, jajko gotowane, sałata, rzodkiewka, plasterki jabłka, kakao słodzone miodem (alergeny 1,3,6,7)

 OBIAD

 

zupa pomidorowa z ryżem,

ryba Tilapia pieczona w chrupiącej panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, sok (alergeny 1,3,6,9)

 PODWIECZOREK

arbuz

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.

 

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.