- Odwiedziny: 4980618
- Do końca roku: 257 dni
- Do wakacji: 70 dni
Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie
-
Statystyki
Stołówka
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 21.04.2025 |
|
WTOREK 22.04.2025 |
|
ŚRODA 23.04.2025
|
zupa krem kalafiorowy, gulasz drobiowy z groszkiem i marchewką, ziemniaki z koperkiem (alergeny 1,6,7,9) |
CZWARTEK 24.04.2025 |
zupa warzywna, ryż z jogurtem i świeżymi truskawkami (alergeny 1,6,7,9) |
PIĄTEK 25.04.2025 |
zupa koperkowa z ryżem, kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i pora (alergeny 1,3,4,6,7,9) |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie
JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 21.04.2025 |
ŚNIADANIE
|
|
OBIAD
|
|
|
PODWIECZOREK |
|
|
WTOREK 22.04.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, pasta serowo-jajeczna, szczypiorek, paluszki z papryki, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,3,6,7) |
OBIAD |
zupa jarzynowa, spaghetti bolognese (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jabłko |
|
ŚRODA 23.04.2025 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, ogórek kiszony, natka pietruszki, paluszki z papryki, plasterki jabłka, mleko (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa krem kalafiorowy, gulasz drobiowy z groszkiem i marchewką, ziemniaki z koperkiem, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jogurt owocowy (alergeny 7) |
|
CZWARTEK 24.04.2025 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, serek mozzarella, sałata, pomidor, szczypiorek, paluszki z ogórka świeżego i marchewki, kiełbaski z szynki na ciepło, herbata owocowa (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa warzywna, ryż z jogurtem naturalnym i świeżymi truskawkami, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
gruszka, ciastko owsiane (alergeny 1,8) |
|
PIĄTEK 25.04.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek świeży, rzodkiewka, paluszki z marchewki, plasterki gruszki, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD
|
zupa koperkowa z ryżem, kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i pora, sok (alergeny 1,3,4,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jabłko, truskawki |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.
Wykaz alergenów w posiłkach
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i archaidów.