Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

21.04.2025

 

WTOREK

22.04.2025

 

ŚRODA

23.04.2025

 

zupa krem kalafiorowy,

gulasz drobiowy z groszkiem i marchewką, ziemniaki z koperkiem

(alergeny 1,6,7,9)

CZWARTEK

24.04.2025

zupa warzywna,

ryż z jogurtem i świeżymi truskawkami

(alergeny 1,6,7,9)

PIĄTEK

25.04.2025

zupa koperkowa z ryżem,

kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i pora

(alergeny 1,3,4,6,7,9)

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

21.04.2025

 ŚNIADANIE

 

 

 OBIAD

 

 

 PODWIECZOREK

 

 

WTOREK

22.04.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, pasta serowo-jajeczna, szczypiorek, paluszki z papryki, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,3,6,7)

 OBIAD

zupa jarzynowa,

spaghetti bolognese (alergeny 1,6,7,9)

 PODWIECZOREK

jabłko

 

ŚRODA

23.04.2025

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, ogórek kiszony, natka pietruszki, paluszki z papryki, plasterki jabłka, mleko (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa krem kalafiorowy,

gulasz drobiowy z groszkiem i marchewką, ziemniaki z koperkiem, sok (alergeny 1,6,7,9)

 PODWIECZOREK

jogurt owocowy (alergeny 7)

 

CZWARTEK

24.04.2025

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, serek mozzarella, sałata, pomidor, szczypiorek, paluszki z ogórka świeżego i marchewki, kiełbaski z szynki na ciepło, herbata owocowa (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa warzywna,

ryż z jogurtem naturalnym i świeżymi truskawkami, sok

(alergeny 1,6,7,9)

PODWIECZOREK

gruszka, ciastko owsiane (alergeny 1,8) 

 

PIĄTEK

25.04.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek świeży, rzodkiewka, paluszki z marchewki, plasterki gruszki, kakao słodzone miodem

(alergeny 1,6,7)

 OBIAD

 

zupa koperkowa z ryżem,

kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i pora, sok

(alergeny 1,3,4,6,7,9)

 PODWIECZOREK

jabłko, truskawki

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.

 

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.