Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

13.01.2025

zupa jarzynowa,

gulasz węgierski, kasza jęczmienna na sypko, sałatka z sałaty lodowej

(alergeny 1,6,7,9,10)

WTOREK

14.01.2025

zupa krupnik,

udko drobiowe pieczone, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa na ciepło

(alergeny 1,6,9,10)

ŚRODA

15.01.2025

 

zupa ziemniaczana z natką pietruszki,

kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko

(alergeny 1,6,9,10)

CZWARTEK

16.101.2025

zupa ogórkowa,

kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki

(alergeny 1,3,4,6,7,9,10)

PIĄTEK

17.01.2025

zupa z zielonego groszku,

makaron zasmażany z twarogiem, soczek owocowy

(alergeny 1,6,7,9,10)

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

13.01.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, sałata, ogórek świeży, paluszki z papryki świeżej, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

 

zupa jarzynowa,

gulasz węgierski, kasza jęczmienna na sypko, sałatka z sałaty lodowej, sok (alergeny 1,6,9,10)

 PODWIECZOREK

jabłko, pałeczka kukurydziana (alergeny 1)

 

WTOREK

14.01.2025

 ŚNIADANIE

 

pieczywo mieszane z masłem, ser biały ze szczypiorkiem, paluszki z ogórka świeżego, rzodkiewka, plasterki jabłka, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa krupnik,

udko drobiowe pieczone, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa zielona na ciepło, sok

(alergeny 1,6,7,9,10)

 PODWIECZOREK

gruszka

 

ŚRODA

15.01.2025

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, serek puszysty naturalny, szczypiorek, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, kiełbaski z szynki na ciepło, herbata z miodem i cytryną

(alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa ziemniaczana z natką pietruszki,

kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko, sok (alergeny 1,6,9,10)

 PODWIECZOREK

serek homogenizowany (alergeny 7)

 

CZWARTEK

16.01.2025

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy niskosłodzony, paluszki z ogórka świeżego i marchewki, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa ogórkowa,

kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, sok

(alergeny 1,3,4,6,7,9,10)

PODWIECZOREK

mandarynka, plasterki jabłka

 

PIĄTEK

17.01.2025

 ŚNIADANIE

 

bułki mieszane z masłem, pasta serowo-jajeczna, natka pietruszki, rzodkiewka, paluszki z papryki i ogórka świeżego, plasterki jabłka, herbata (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

 

zupa z zielonego groszku,

makaron zasmażany z twarogiem, sok

(alergeny 1,6,7,9,10)

 PODWIECZOREK

mus owocowy

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.

 

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.