- Odwiedziny: 4368802
- Do końca roku: 345 dni
- Do wakacji: 158 dni
Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie
-
Statystyki
Stołówka
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 |
zupa jarzynowa, gulasz węgierski, kasza jęczmienna na sypko, sałatka z sałaty lodowej (alergeny 1,6,7,9,10) |
WTOREK 14.01.2025 |
zupa krupnik, udko drobiowe pieczone, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa na ciepło (alergeny 1,6,9,10) |
ŚRODA 15.01.2025
|
zupa ziemniaczana z natką pietruszki, kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko (alergeny 1,6,9,10) |
CZWARTEK 16.101.2025 |
zupa ogórkowa, kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki (alergeny 1,3,4,6,7,9,10) |
PIĄTEK 17.01.2025 |
zupa z zielonego groszku, makaron zasmażany z twarogiem, soczek owocowy (alergeny 1,6,7,9,10) |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie
JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 13.01.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, sałata, ogórek świeży, paluszki z papryki świeżej, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD
|
zupa jarzynowa, gulasz węgierski, kasza jęczmienna na sypko, sałatka z sałaty lodowej, sok (alergeny 1,6,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
jabłko, pałeczka kukurydziana (alergeny 1) |
|
WTOREK 14.01.2025 |
ŚNIADANIE
|
pieczywo mieszane z masłem, ser biały ze szczypiorkiem, paluszki z ogórka świeżego, rzodkiewka, plasterki jabłka, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa krupnik, udko drobiowe pieczone, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa zielona na ciepło, sok (alergeny 1,6,7,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
gruszka |
|
ŚRODA 15.01.2025 |
ŚNIADANIE |
bułki mieszane z masłem, serek puszysty naturalny, szczypiorek, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, kiełbaski z szynki na ciepło, herbata z miodem i cytryną (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa ziemniaczana z natką pietruszki, kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko, sok (alergeny 1,6,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
serek homogenizowany (alergeny 7) |
|
CZWARTEK 16.01.2025 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, dżem truskawkowy niskosłodzony, paluszki z ogórka świeżego i marchewki, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa ogórkowa, kotlet rybny z fileta z Tilapii, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, sok (alergeny 1,3,4,6,7,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
mandarynka, plasterki jabłka |
|
PIĄTEK 17.01.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, pasta serowo-jajeczna, natka pietruszki, rzodkiewka, paluszki z papryki i ogórka świeżego, plasterki jabłka, herbata (alergeny 1,6,7) |
OBIAD
|
zupa z zielonego groszku, makaron zasmażany z twarogiem, sok (alergeny 1,6,7,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
mus owocowy |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.
Wykaz alergenów w posiłkach
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i archaidów.