- Odwiedziny: 5293214
- Do końca roku: 174 dni
- Do wakacji: WAKACJE!!!
Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie
-
Statystyki
Stołówka
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK
|
|
WTOREK
|
|
ŚRODA
|
|
CZWARTEK
|
|
PIĄTEK
|
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie
JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 07.06.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, serek kanapkowy naturalny, ogórek kiszony, paluszki z ogórka świeżego, mleko (alergeny 1,6,7) |
OBIAD
|
zupa brokułowa, gulasz węgierski, kasza jęczmienna na sypko, ogórek kiszony, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jabłko |
|
WTOREK 08.07.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa barszcz biały, kotlet drobiowy, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą na ciepło, sok (alergeny 1,3,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
banan, ciastko zbożowe (alergeny 1,5,8) |
|
ŚRODA 09.07.2025 |
ŚNIADANIE |
bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek kiszony, paluszki z ogórka świeżego, kiełbaski z szynki na ciepło, herbata malinowa (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa jarzynowa, pierogi z truskawkami polane sosem jogurtowo-miodowym, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
drożdżówka -wypiek własny (alergeny 1,3,7) |
|
CZWARTEK 10.07.2025 |
ŚNIADANIE |
bułki mieszane z masłem, polędwica sopocka, pomidor, ogórek świeży, paluszki z marchewki, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa z soczewicy czerwonej z warzywami, bitki ze schabu duszone w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jogurt owocowy (alergeny 7) |
|
PIĄTEK 11.07.2025 |
ŚNIADANIE
|
bułki mieszane z masłem, jajko gotowane, sałata, rzodkiewka, plasterki jabłka, kakao słodzone miodem (alergeny 1,3,6,7) |
OBIAD
|
zupa pomidorowa z ryżem, ryba Tilapia pieczona w chrupiącej panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty i marchewki, sok (alergeny 1,3,6,9) |
|
PODWIECZOREK |
arbuz |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.
Wykaz alergenów w posiłkach
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i archaidów.