Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

 

PONIEDZIAŁEK

18.09.2023

 

 

zupa brokułowa,

potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką, ryż na sypko

(alergeny 1,6,9,10)

 

WTOREK

19.09.2023

 

 

zupa marchewkowa,

pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony

(alergeny 1,3,6,9,10)             

 

ŚRODA

20.09.2023

 

 

zupa z soczewicy z warzywami,

polędwiczki wieprzowe duszone, kasza Bulgur na sypko, sałatka z sałaty lodowej

(alergeny 1,6,9,10)

 

 

 

CZWARTEK

21.09.2023

 

 

zupa rosół z makaronem i natką pietruszki,

ryba Miruna smażona w cieście, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i pora

(alergeny 1,3,4,6,7,9,10) 

 

PIĄTEK

22.09.2023

 

 

zupa z fasolki szparagowej zielonej,

pierogi z serem polane sosem jogurtowo-miodowym

(alergeny 1,6,7,9,10) 

 

 

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

18.09.2023

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, szynka filet maślany z indyka, ser żółty w plastrach, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, mleko (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa brokułowa,

potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, ryż na sypko, sok (alergeny 1,6,9,10)

 PODWIECZOREK

banan, plasterki jabłka

 

WTOREK

19.09.2023

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, serek mozzarella na sałacie, pomidor, paluszki z papryki, plasterki gruszki, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa marchewkowa,

pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony, sok (alergeny 1,6,9,10) 

 PODWIECZOREK 

soczek owocowy, chrupki kukurydziane

(alergeny 1,5)

 

ŚRODA

20.09.2023

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa na sałacie, pomidor, ogórek świeży, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa z soczewicy z warzywami,

polędwiczki wieprzowe duszone, kasza Bulgur na sypko, sałatka z sałaty lodowej, sok

(alergeny 1,6,9,10) 

 PODWIECZOREK

jogurt truskawkowy (alergeny 7)            

 

CZWARTEK

21.09.2023

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek kiszony, rzodkiewka, paluszki z ogórka świeżego, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa rosół z makaronem i natką pietruszki,

ryba Miruna smażona w cieście, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i pora, sok

(alergeny 1,3,4,6,7,9,10) 

 PODWIECZOREK

arbuz

 

PIĄTEK

22.09.2023

   ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, paluszki z ogórka świeżego i marchewki, herbata z miodem i cytryną (alergeny 1,3,6,7) 

 OBIAD

zupa z fasolki szparagowej zielonej,

pierogi z serem polane sosem jogurtowo-miodowym, sok (alergeny 1,6,7,9,10) 

 PODWIECZOREK

pomarańcza, jabłko

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.

Z przyczyn od nas niezależnych JADŁOSPIS może ulec niewielkiej zmianie.