- Odwiedziny: 1780867
- Do końca roku: 100 dni
- Do wakacji: 273 dni
Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie
-
Statystyki
Stołówka
PONIEDZIAŁEK 18.09.2023
|
zupa brokułowa, potrawka z kurczaka z groszkiem i marchewką, ryż na sypko (alergeny 1,6,9,10) |
WTOREK 19.09.2023
|
zupa marchewkowa, pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony (alergeny 1,3,6,9,10) |
ŚRODA 20.09.2023
|
zupa z soczewicy z warzywami, polędwiczki wieprzowe duszone, kasza Bulgur na sypko, sałatka z sałaty lodowej (alergeny 1,6,9,10)
|
CZWARTEK 21.09.2023
|
zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, ryba Miruna smażona w cieście, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i pora (alergeny 1,3,4,6,7,9,10) |
PIĄTEK 22.09.2023
|
zupa z fasolki szparagowej zielonej, pierogi z serem polane sosem jogurtowo-miodowym (alergeny 1,6,7,9,10) |
JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 18.09.2023 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, szynka filet maślany z indyka, ser żółty w plastrach, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, mleko (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa brokułowa, potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem, ryż na sypko, sok (alergeny 1,6,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
banan, plasterki jabłka |
|
WTOREK 19.09.2023 |
ŚNIADANIE |
bułki mieszane z masłem, serek mozzarella na sałacie, pomidor, paluszki z papryki, plasterki gruszki, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa marchewkowa, pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony, sok (alergeny 1,6,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
soczek owocowy, chrupki kukurydziane (alergeny 1,5) |
|
ŚRODA 20.09.2023 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, polędwica miodowa na sałacie, pomidor, ogórek świeży, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa z soczewicy z warzywami, polędwiczki wieprzowe duszone, kasza Bulgur na sypko, sałatka z sałaty lodowej, sok (alergeny 1,6,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
jogurt truskawkowy (alergeny 7) |
|
CZWARTEK 21.09.2023 |
ŚNIADANIE |
bułki mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek kiszony, rzodkiewka, paluszki z ogórka świeżego, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa rosół z makaronem i natką pietruszki, ryba Miruna smażona w cieście, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i pora, sok (alergeny 1,3,4,6,7,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
arbuz |
|
PIĄTEK 22.09.2023 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, rzodkiewka, paluszki z ogórka świeżego i marchewki, herbata z miodem i cytryną (alergeny 1,3,6,7) |
OBIAD |
zupa z fasolki szparagowej zielonej, pierogi z serem polane sosem jogurtowo-miodowym, sok (alergeny 1,6,7,9,10) |
|
PODWIECZOREK |
pomarańcza, jabłko |
Wykaz alergenów w posiłkach
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i archaidów.
Z przyczyn od nas niezależnych JADŁOSPIS może ulec niewielkiej zmianie.