Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK

29.04.2024

 

zupa jarzynowa,

gulasz węgierski ,kasza jęczmienna na sypko, groszek z marchewką na ciepło

(alergeny 1,6,9,10)

WTOREK

30.04.2024

zupa krupnik,

pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony

(alergeny 1,6,7,9,10)

ŚRODA

01.05.2024

        --------------------------------------------------------------------

 

CZWARTEK

02.05.2024

       ---------------------------------------------------------------------

 

 PIĄTEK

03.03.2024

       ---------------------------------------------------------------------

 

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

29.04.2024

 ŚNIADANIE

 

pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, sałata, pomidor, ogórek świeży, paluszki z marchewki, mleko (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

 

zupa jarzynowa,

gulasz po węgiersku, kasza jęczmienna na sypko, groszek z marchewką na ciepło, sok

(alergeny 1,6,9,10)

 PODWIECZOREK

banan

 

WTOREK

30.04.2024

 ŚNIADANIE

 

pieczywo mieszane z masłem, ser twarogowy posypany szczypiorkiem, paluszki z papryki, plasterki jabłka, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa krupnik,

pulpeciki gotowane w sosie śmietanowo-koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony, sok (alergeny 1,6,7,9,10)

 PODWIECZOREK

truskawki, pieczywo chrupkie (alergeny 1)

 

ŚRODA

01.05.2024

 ŚNIADANIE

        --------------------------------------------

 OBIAD

        --------------------------------------------

 PODWIECZOREK

      ----------------------------------------------

 

CZWARTEK

02.05.2024

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, kiełbaski z szynki na ciepło, ogórek świeży, rzodkiewka, kawa zbożowa z mlekiem  (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa brokułowa,

ryba Tilapia smażona w cieście, ziemniaki z koperkiem, surówka z marchewki i jabłka, sok

(alergeny 1,3,4,6,9,10) 

PODWIECZOREK

mus owocowy

 

PIĄTEK

03.05.2024

 ŚNIADANIE

        ----------------------------------------------

 OBIAD

       ---------------------------------------------- 

 PODWIECZOREK

       -----------------------------------------------

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.

 

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.